Duyuru

Collapse
No announcement yet.

Epiphone Les Paul Tercihi ?

Collapse
X

• Filtre
  • Saat
  • Göster
Tümünü Sil
new posts

Epiphone Les Paul Tercihi ?

Arkadaşlar öncelikle iyi günler. Ben 3 senedir elektro gitar çalmaktayım ve elimde bir Jackson JS-1 DMB model gitar var. Bir süre sonra gitarımı yenilemeyi düşünüyorum. Bu kış grup arkadaşım Epiphone Les Paul Standard almayı planlıyor. Ben de Epiphone düşünüyorum fakat modeli konusunda kararsızım. Les Paul Standard dışında G-400 veya G-400 Custom modelleri hoş geliyor. Epiphone Les Paul Custom modelini de önerdiler. Bu gitarlardan birini denemiş veya kullanmakta olanlarınız varsa görüşlerini ve önerilerini almamda fayda olacağını düşünüyorum.

Mesela; daha önce pek 3 humbucker manyetiği bulunan gitarlarla karşılaşmamıştım. G-400 Custom'da görüldüğü üzere 3 adet humbucker bulunması neleri farklı etkiler? G-400 Custom'da da 2 ses ve 2 ton ayarı var. Diğer gitarlarda bu ayarlar her manyetik için özel olarak sağlanırken (Les Paul Standard ve G-400'da her 2 manyetikteki ton ve ses için özel knob var.) G-400 Custom'da sorun yaratır mı, daha fazla kombinasyon kullanarak istediğim tonları elde etmemi engeller mi?

Alternarif rock, Guns N' Roses tadında bir hard rock, blues gibi tarzlar. Arada heavy metal çaldığım bile oluyor fakat kendi kendime yaptığım bir şey olduğundan o tonların beni tatmin edecek seviyede olmaması fazla önemli değil. Başta belirttiğim gibi olan tonlar önemli benim için.

Şimdiden teşekkür ederim.

Les Paul Standard http://www.epiphone.com/default.asp?...CollectionID=6

Les Paul Custom http://www.epiphone.com/default.asp?...CollectionID=6

G-400 http://www.epiphone.com/default.asp?...ollectionID=16

G-400 Custom http://www.epiphone.com/default.asp?...ollectionID=16
    Son güncelleyen yutup123458; 20-08-2010, 10:33.

Tek birşey demek istiyorum Epiphone Lespaul customı kucağına al switchi ortaya al sonra istediğin bi şarkıyı hemen çal aşık olacaksın... Diğer gitarları düşünmiyeceksin bile.
    Son güncelleyen Funnyman; 19-08-2010, 16:24.

Yorum

O kadar diyorsun yani
      SG'lerin klavyesinin Les Paul'lere göre daha ince olduğunu duymuştum. Les Paul'leri çalmak başlangıçta zor oluyormuş o yüzden. Fakat "nud width" olarak bahsedilen şey klavye kalınlığıysa, Epiphone'un verdiği bilgilerde aynı görünüyor.

Yorum

Baktım aynı klavye kalınlığı bu arada hep lespaulün klavyesi çok rahatsız falan dediler ilk lespaulü elime alınca bi rahatsızlık bekledim göremedim klavyeside de tasarımıda seside herşeyiyle lespaul en iyi gitardır benim için geçenlerde gittim tünelde kıvılcım müziğe bana ep lp'ün 1 2 cinsini getirdiler plus top falan neyse artık çaldım fena değiller dedim sonra dedim custom varmı adam olmamı dedi verdi elime direk smoke on the water'ı çalmaya başladım oradan elinde bas gitar olan bi bey yapma bunu dedi o arada bende bi gülümseme gitarı getiren görevlide bi gülümseme diğer beyde bi gülümseme yani anlıyacağın adamın içi hop ediyo o gitarda işte budur diyosun en azından ben öyle dedim sonra elimde bir sanat eserini tuttuğumu gerçekten fark edip yavaşça kapıya baktım gitarı elime alıp Allah ne verdiyse kaçmayı düşündüm fakat canı acır diye vazgeçip usulca görevliye geri verdim anlıyacağın lespaul gibi gitar kolay kolay bulunmuyo hele custom olanı ahh ah, o sapı kalın muhabbetine gelince ise çok müthiş insanı rahatsız eden bi durum yok lespaul lespauldür gülü seviyosan dikenine katlanacaksın o köprünün orada hafif bombeleşme falan insanı kendinden alıyo ...
        Son olarak bi düzeltme ep alacaksan lp custom al klavye kalın falan bahane

Ozanın Günlüğü

Yorum

Heheh
          Teşekkür ederim verdiğin bilgiler için. Bu konuyla ilgili başka yorum yapmak isteyenler olursa onları da bekliyorum

Yorum

Epiphone Custom alabilcek durumun varsa eğer bence de diğerlerini düşünme bile, fiyatı gibson studio faded e yakın bu kafan da belki ''acaba gibson mu alsam'' geçebilir ama hemen o sesi yok et kafandan epiphone custom güzeldir. Fiyatlarını bilmiyorum ancak sanırım zuhal de bir tane var diye duymuştum satılmışta olabilir tabiki Epiphone Elitist ten bahsediyorum güzel gitardır bulursan dene zaten beyeniceksindir.

Yorum

G-400 Custom 'ı tavsiye ederim.

Yorum

@cegilmez
                Tam olarak bahsettiğin gitarı anlamadım açıkçası. Benim sorumda geçen G-400 Custom'dan mı bahsediyorsun yoksa Elitist Les Paul Custom'dan mı?

@kocaman_93
                Bu gitarı önerme nedeninden ve varsa bu gitarla tecrübenden bahseder misin acaba?

Yorum

Gitarı deneme fırdatım oldu. Gitarın sert ve hoş tonları var. Klavyeside rahat. Ama üzerine biraz daha para ekleyebilirim diyorsan Gibson Les Paul Studio Faded alabilirsin bende aynısını kullanıyorum ve oldukça memnunum ama arada uçurumlar yok. Galiba cegilmez arkadaşta G-400 Custom'dan bahsediyor. Birde hangi tarzlarda çaldığını söylersen daha faydalı olur.
                  Son güncelleyen kocaman_93; 19-08-2010, 22:30.

Yorum

Alternarif rock, Guns N' Roses tadında bir hard rock, blues gibi tarzlar. Arada heavy metal çaldığım bile oluyor fakat kendi kendime yaptığım bir şey olduğundan o tonların beni tatmin edecek seviyede olmaması fazla önemli değil. Başta belirttiğim gibi olan tonlar önemli benim için.

Ayrıca G-400 Custom'la ilgili sorularım var yukarıda, o konuda da beni aydınlatırsanız çok sevinirim. Bir de ek olarak renk seçeneğinin tek olması beni sevindirmedi
                    Son güncelleyen baalberith; 19-08-2010, 22:39.

Yorum

baalberith isimli üyeden alıntı Mesajı göster

Mesela; G-400 Custom'da 3 humbucker manyetik olması tonları single manyetiklerdeki kadar açık veya net almamı engeller mi?
                      Single ile Humbucker ton olarak farklıdır soruyu yanlış sormuşsun galiba.

G-400 Custom'da da 2 ses ve 2 ton ayarı var. Diğer gitarlarda bu ayarlar her manyetik için özel olarak sağlanırken (Les Paul Standard ve G-400'da her 2 manyetikteki ton ve ses için özel knob var.) G-400 Custom'da sorun yaratır mı, daha fazla kombinasyon kullanarak istediğim tonları elde etmemi engeller mi?
                      Yani engeller mi bilemiyorum? Ama ton açısından sorun olmaz. Tarzına da uyar ama Les Paul 'lar G-400 ve G-400 Custom 'a göre daha fazla yola gelen bir gitardır.

Ayrıca beyaz rengi ile güzel ama gitarı denemeden alma. Çok soru işareti de yarattıysa kafanda Gibson'a bir bak derim. İşçilik ve manyetik farkı az da olsa var.
                      Son güncelleyen kocaman_93; 19-08-2010, 22:47.

Yorum

kocaman_93 isimli üyeden alıntı Mesajı göster
                        Galiba cegilmez arkadaşta G-400 Custom'dan bahsediyor.
                        hayır hayır. ben epiphone les paul custom iyidir dedim, ama epiphone les paul elitist de denemelisin dedim o da çok iyidir.

Yorum

Peki o zaman ilk soruyu düzeltip şöyle sorayım:
                          Daha önce pek 3 humbucker manyetiği bulunan gitarlarla karşılaşmamıştım. 3 adet humbucker bulunması neleri farklı etkiler?

Yorum

cegilmez isimli üyeden alıntı Mesajı göster
                            hayır hayır. ben epiphone les paul custom iyidir dedim, ama epiphone les paul elitist de denemelisin dedim o da çok iyidir.
                            Bahsettiğin gitar bu yani: http://www.epiphone.com/default.asp?...CollectionID=6

Bunu da ekliyorum o zaman

Yorum

Peki o zaman ilk soruyu düzeltip şöyle sorayım:
                              Daha önce pek 3 humbucker manyetiği bulunan gitarlarla karşılaşmamıştım. 3 adet humbucker bulunması neleri farklı etkiler?
                              3 Humbucker ton yelpazesini genişletir. 3 Single' lı bir stratocaster ile 2 single 'lı bir gitar ne kadar farklıysa o kadar farklı. Humbuckerler biraz büyük oldukları için 3 tanesi yan yana pek tercih edilmez gitarlarda ama çift humbucker 'lı ile arasında ton farklılıkları olur.

Bunlar da örnek 3 Humbucker 'lı gitarlar:

Bu da exstra Gibson Les Paul Studio Faded sesini duyabilirsin:
                              Son güncelleyen kocaman_93; 19-08-2010, 23:02.

Yorum

Unconfigured Ad Widget

Collapse
                              Initializing Tabs & loading Content...
                              Initializing Tabs & loading Content...

Trending

Collapse

Bu kriterlere uygun sonuç bulunamadı.

Çalışıyor...
                              X